23-26 octombrie - Masters of Jazz Festival -

All Jerreau - 23 octombrie

Monty Alexander Trio, Count Basie Orchestra 24 octombrie

Erick Truffaz si Dianne Reeves 25 octombrie

Five Peace Band 26 octombrie

i

i

i

ALL JARREAU

Al Jarreau vine in Romania! Acesta va sustine un recital pe data de 23 octombrie, in deschidere la Bucharest Masters of Jazz Festival care se va desfasura in perioada 23 octombrie- 26 octombrie, la Sala Palatului in Bucuresti.

Artistul s-a facut cunoscut prin hiturile:  Moonlighting, Morning, So Good, After All si We’re In This Love Together si este detinatorul a 5 premii Grammy.

sursa: www.bestmusic.ro

i

MONTA ALEXANDER TRIO & COUNT BASIE ORHCHESTRA

Monty Alexander TRio si Count Basie Orchestra vor concerta vineri, 24 Octombrie , ora 19:00 la Sala Palatului.

Monty Alexander si-a petrecut intreaga viata studiind diversitatea bogatiilor culturale si musicale. De-a lungul carierei sale, acesta a inregistrat si cantat alaturi de Frank Sinatra, Ray Brown, Dizzy Gillespie, Sonny Rollins, Quincy Jones, Ernest Ranglin, Sly Dunbar, Robbie Shakespeare si Barbara Hendricks. The Count Basie Orchestra a castigat, de-a lungul timpului, 17 premii GrammyCount Nasie Orchestra devenind, ulterior, cea mai importanta orchestra de jazz din lume.

Formatia este compusa din 20 de instrumentisti, 1 vocalista si un dirijor.

ERIK TRUFFAZ si DIANNE REEVES

Erik TRuffaz si Dianne Reeves vor concerta sambata, 25 Octombrie la ora 19:00 la Sala Palatului. Dianne Reeves s-a facut remarcata prin maiestria cu mare imbina stilul jazz cu R&B, fiind cunoscuta ca si cantareata de jazz vocal.

Dianne Reeves a realizat o inregistrare cu artistul Daniel Barenboim, alaturi de Chicago Symphony Orchestra, precum si cu Sir Simon Rattle si Berlin Philarmonic. Recent a realizat o inregistrare impreuna cu Wynton Marsalis si Lincoln Center Jazz Orchestra, fiind cunoscuti drept cei mai mari cantareti de muzica jazz.
Coloana Sonora a filmului Good Night and Good Luck, intepretata de Reeves, i-a adus al patrulea Best Jazz Vocal Grammy in 2006.

FIVE PEACE BAND: CHICK COREA, JHON MCLAUGHLIN, CHRISTIAN MCBRIDE, KENNY GARRET, VINNIE COLAIUTA

Cei cinci membri ai fomatiei vor concerta duminica, 26 Octombrie , ora 19:00 la Sala Palatului.

John McLaughlin, revine pentru a doua oara in Romania, dupa ce, pe 15 mai, a sustinut un concert la Sala Palatului. Este unul dintre cei mai importanti chitaristi de jazz ai lumii, fiind considerat o influenta majora asupra muzicii anilor 70 si 80 si, in special, asupra chitaristilor ca Steve Morse, Eric Johnson, Mike Stern, Al Di Meola si Scott Henderson.

Intr-un interviu acordat revistei Downbeat, Chick Corea spunea: Ceea ce am realizat cu chitara electrica, a deteminat lumea sa asculte cu adevarat. Nimeni nu a mai auzit pina atunci o chitara electrica sa sune asa. Categoric, m-a inspirat. Chiar mai mult decit Miles Davis, muzica lui John m-a facut sa imi doresc sad au volumul din ce in ce mai tare, sis a compun muzica cu adevarat dramatica, muzica ce-ti da fiori

Armando Anthony ‘Chick’ Corea este un  pianist de origine americana, dar si un renumit compositor –  cunoscut pentru interpretarile sale in stilul fusion din anii ’70. A participat la nasterea miscarii jazz fusion, alaturi de Miles Davis in 1960

De-a lungul anilor a fost nominalizat de 45 de ori la Premiile Grammya cistigat de 12 ori acest premiu.

Biletele au preturi intre 50 si 300 de Ron si pot fi cumparate online, accesand site-urile www.bilete.ro, www.ticketpoint.ro sau www.blt.ro, din magazinele Diverta din tara, de la magazinul Muzica sau de la casele de bilete ale Salii Palatului.

Sursa: www.student.hotnews.ro

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply