30 ianuarie - Suie Paparude - The Moose

Formatia s-a format in Club A in anul 1993, fiind initial alcatuita din 5 membri, dar, un an mai tarziu, au mai ramas in formatie numai 2 membri, respectiv Michi si Haulte Culture (Mihai Dobre), abordand un stil alternativ.In acesta perioada, au avut loc mai multe concerte pe care le-au sustinut impreuna cu formatia Timpuri Noi.
Dupa ce canta la deschiderea concertului celor de la 2 Unlimited, ei il iau in componenta trupei pe Dj Vasile cu care vor scoate si primul album, intitulat chiar Suie Paparude. Urmeaza o serie de concerte care ii aduc serios in atentia publicului.
In 1998 isi lanseaza cel de al doilea album, Salveaza-te.
Din septembrie 1998, incepe colaborarea si cu Dj Niky4, impreuna cu care lanseaza maxi-single-ul Musca. Dupa ce filmeaza un videoclip si concerteaza de mai multe ori prin tara si, mai ales, pe la mare, Dj Niky4 parareste trupa.
In primavara anului 2000, apare si cel de-al treilea album  intitulat Urban. Albumul contine, printre altele, si doua colaborari cu Loredana Groza la piesele: Gratie si Departe, piesa Mutatia si o piesa d&b, Incantatia.
Dupa lansarea acestui album, formatia pleaca, intr-un nou, turneu Future Sound Tour, in urma caruia formatia este cunoscuta drept cea mai buna formatie de muzica electronica.
Un an mai tarziu, pleaca intr-un turneu in Belgia unde sustine trei concerte si, tot in tomana aceluiasi an, cu ajutorul unui prieten din Londra, piesa Ajutor devine coloana Sonora pentru filmul Inhabited.
In perioada urmatoare, timp de un an de zile, cei doi membri ai formatiei se ocupa de proiectele lor proprii, Mihai Campineanu, scotand un album solo intitulat DUB Free Romania, timp in care Mihai Dobre pleaca prin tara ca dj sub numele de Haulte Culture.
Anul 2002 ii aduce din nou  impreuna, cei doi lucrand la cel de-al 4-lea album al lor, Atac la persoane, album pe care il termina abia in anul 2003. la doua dintre piesele de pe album colaboreaza cu Junkyard: Atac la persoane si Paparuda digitala, iar la piesele Impreuna si Marajke colaboreaza cu Adrian Despot de la Vita de Vie.
In decembrie, lanseaza albumul Scandal,  videoclipul piesei cu acelasi nume fiind o adevarata nebunie, infatisand oameni cu varste cuprinse intre 5 si 80 de ani care adopta aceeasi frizura. Urmeaza lansarea albumului Pentru inimi care se dovedeste a fi un adevarat succes in cluburile din Romania, drept urmare, Suie Paparude vor scoate si un videoclip al piesei. Dupa ce Suie Paparude este si premiat pentru prestatia sa cu piesa Pentru inimi, apare piesa Armada verbala, in acelasi an fiind realizat si videoclipul piesei.
In 2007 apare albumul A fost odata, album de mare succes.Daca doriti sa ii ascultati pe membri formatiei Suie Paparude, sunteti invitati vineri, 30 ianuarie, ora 23.00, in club MOOSE.

Leave a Reply