Economic

„2014 a fost un an bun pentru economia județului”

Consideră Silviu Costea, președintele Camerei de Comerț și Industrie Brașov

 

Din punct de vedere economic, 2014 a fost un an bun pentru județul Brașov. Practic, în majoritatea sectoarelor de activitate au fost înregistrate creșteri, comparativ cu anul precedent. „Anul 2014 a fost un an bun pentru economia județului Brașov. S-a realizat o creștere economică de 3%. De asemenea, au fost înregistrate cifre bune la export, iar numărul de angajați în județul Brașov a crescut, la fel și salariul mediu”, a declarat Silviu Costea, președintele Camerei de Comerț și Industrie Brașov, într-o conferință de presă. În acest an, principala prioritate a mediului de afaceri o constituie, însă, accesarea de fonduri europene. „Pentru noul an, așteptăm fondurile europene. De fapt, nu numai noi, ci toată lumea așteaptă fondurile europene și investițiile pe care dorește să le facă Guvernul României, și care au lipsit anul trecut. Toate acestea vor fi creatoare de noi locuri de muncă și de venituri la nivelul județului Brașov”, a explicat oficialul CCI Brașov. 

Finanțări de 9 milioane de euro 

Trendul ascendent din economia brașoveană s-a reflectat și în activitatea Camerei de Comerț și Industrie Brașov. „Activitatea instituției noastre în anul 2014 a fost bună. Am acordat consultanță, iar cu ajutorul nostru s-au înființat aproape 200 de firme. La cursurile pe care le-am organizat au participat aproximativ 1.000 de brașoveni. De asemenea, activitatea de arbitraj s-a concretizat cu un raport de 100% acțiuni necontestate”, a explicat Silviu Costea, președintele Camerei de Comerț și Industrie Brașov. În 2014, prin intermediul Centrului de Consultanță s-au elaborat cereri de finanțare și/sau proiecte pentru terți în valoare de 9 milioane de euro. În paralel, pentru implementarea proiectelor aprobate în anii anteriori, prin care au fost atrase în județul Brașov fonduri de 11 milioane de euro, consultanții Camerei au acordat asistență specializată mediului de afaceri și viitorilor consultanți. Pe de altă parte, instituția a pus un accent deosebit pe promovarea și internaționalizarea firmelor și a afacerilor, prin organizarea mai multor întâlniri de business cu potențiali parteneri străini din Republica Moldova, Pakistan, China, Taiwan, Austria, Franța și Japonia. Pentru intensificarea dezvoltării relațiilor bilaterale și promovării mediului de afaceri regional, conducerea CCI Brașov a primit vizita unor reprezentanți comerciali de nivel înalt de la Ambasada Belarus, Ambasada Sloveniei, CCI Barcelona, Ambasada Macedoniei sau Ambasada României în Maroc. Anul trecut, 62 de operatori economici au devenit membri ai Camerei de Comerț, iar în acest moment instituția înregistrează un număr total de 564 de membri. În cadrul sistemului cameral național, CCI Brașov se situează pe locul 3, după București și Timiș, din punctul de vedere al veniturilor realizate, al numărului de membri și al proiectelor atrase. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button