Politic

5.000 de apartamente și numeroase instituții din Făgăraș au rămas fără căldură

Asta, datorită faptului că societatea de termoficare a acumulat la furnizorul de gaz metan datorii de peste 3,8 milioane de lei

  • logomytex.png
 

Peste 5.000 de apartamente și numeroase instituții din municipiul Făgăraș au fost debranșate de la sistemul central de alimentare cu gaz metan. Situația este o consecință a datoriilor pe care autoritatea locală le-a acumulat la furnizorul de gaz metan. Potrivit primarului Sorin Mănduc, datoriile la furnizori ale societății de termoficare se cifrează la peste 3,8 milioane de lei.
Primarul Făgărașului, Sorin Mănduc, ne-a declarat că potrivit legii, Guvernul ar fi trebuit să subvenționeze o parte din factura la încălzire a populației, alături de autoritățile locale: „Din anul 2007 nu s-a mai plătit subvenția la căldură și, în acest fel, datoria Guvernului este de 2,3 milioane de lei, iar a bugetului local de 1,1 milioane de lei. Am fi căzut la o înțelegere și poate că până la finalul anului am fi reușit să achităm 100.000 de lei din datoria noastră, dar societatea furnizoare nu a mai fost pe profit. Abia am reușit să reluăm furnizarea apei calde la spital și la o unitate militară. Am făcut nenumărate hârtii la Guvern, dar nu am primit nici un ajutor. Mai mult decât atât, l-am auzit pe premierul Emil Boc spunând că aceste datorii ale Guvernului vor fi acoperite de autoritățile locale. În aceste condiții, reluarea furnizării de agent termic în municipiul Făgăraș pare de nerealizat”.
Sorin Mănduc a precizat că, în mod cert, datoriile vor cădea în sarcina populației și că sunt șanse foarte mici ca făgărășenii să aibă căldură în apartamente în această iarnă.
„Avem 5.000 de apartamente racordate la sistemul centralizat, precum și șase școli, o serie de grădinițe, două licee, un centru de copii și unitatea de jandarmi din municipiu”, a afirmat Mănduc.
Situația de la Făgăraș este cu atât mai frustrantă cu cât centrala termică este una performantă, fiind achiziționată cu 5 milioane de euro.
    (C.H.)


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button