Economic

Aro-Palace, creștere spectaculoasă de profit

Aro-Palace, creștere spectaculoasă de profit

Aro-Palace Braşov (ARO), societate cu profil turistic controlată de Transilvania Investments (TRANSI), a raportat un profit net de 34,7 milioane lei, pentru primele nouă luni ale anului, cu mult peste cel de 0,3 milioane lei în acelaşi interval al anului trecut, în condiţiile în care, în iulie, a vândut hotelul Coroana-Postăvaru, după cum reiese dintr-un raport al emitentului publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), citat de Bursa.

Hotelul a fost achiziţionat de către Elevate Properties SRL, în urma unei licitaţii publice, pentru preţul de aproape 9,4 milioane de euro (detalii aici)

„Finalizarea procesului de vânzare a hotelului Coroana ne permite să ne concentrăm resursele pe activele principale ale Aro Palace, cu focus, în următorii doi ani, pe redeschiderea hotelului Capitol, complet refăcut, sub un nou brand. Această realiniere strategică ne va consolida poziţia pe piaţa hotelieră din Braşov şi ne va permite să abordăm mai agil oportunităţile oferite de aceasta”, afirma atunci Radu Roşca, preşedintele executiv al Transilvania Investments.

Pentru primele nouă luni ale anului, Aro-Palace Braşov a raportat venituri din exploatare de 70,7 milioane de lei, cu mult peste cele de 18,3 milioane de lei din intervalul ianurie-septembrie 2022, dar cifra de afaceri netă (ce nu include banii primiţi pe hotelul Coroana-Postăvaru) s-a ridicat la 22,9 milioane de lei, cu 33% peste cea din primele trei trimestre ale anului trecut.

Pe de altă parte, cheltuielile din exploatare au fost de 28,9 milioane de lei, în creştere cu 62% faţă de cele din perioada ianuarie-septembrie 2022. Cheltuielile cu personalul s-au ridicat la opt milioane de lei, cu 41% peste cele din primele trei trimestre ale anului trecut, în vreme ce alte cheltuieli din exploatare au fost de 12,5 milioane lei, cu mult peste cele de cinci milioane de lei, din perioada echivalentă a anului trecut.

În vară, Aro-Palace Braşov a anunţat finalizarea discuţiilor pentru aderarea hotelului Capitol la brandul Mercure al grupului francez Accor. Compania va investi peste unsprezece milioane de euro în reabilitarea hotelui, un proces ce se va derula în etape, până la redeschiderea hotelului în 2025 (detalii aici).

La jumătatea anului, Transilvania Investments avea 86% din societatea cu profil turistic din Braşov, în vreme ce SIF Muntenia deţinea 10% din Aro-Palace Braşov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
mihai
5 luni în urmă

Ce ne-au mai tepuit aceste SIF-uri, acesti monstrii nascuti pe vremea nenorocirilor numite Iliescu si Vacaroiu! Multi habarnisti numiti politic s-au imbogatit din ele!

4 luni în urmă

[…] va avea loc la Restaurantul Aro Palace (Sala mare) în data de 19.12.2023, ora 15.00, cu sprijinul Serviciului Public Comunitar Local […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare