112

AVENTURÃ. După ce a stat o noapte sub cerul liber, Un făgărășean a fost recuperat de salvamontiști din Bucegi

  • logomytex.png
 

Un tânăr făgărășean a pornit alaltăieri, de unul singur și neechipat corespunzător, într-o excursie care avea să-l bage în mare încurcătură. Dornic să ajungă la Crucea Caraiman, bărbatul în vârstă de 24 de ani a luat-o la pas pe o potecă nemarcată, dar, după un timp, realizând că s-a rătăcit și că se lasă atât frigul, cât și întunericul, a sunat la serviciul de urgență, pentru a cere ajutorul. Însă, necunoscând zona, nu a reușit să le ofere prea multe detalii salvamontiștilor din Bușteni, care au preluat cazul, ceea ce a îngreunat și prelungit acțiunea de ajutorare. După o noapte petrecută forțat în mijlocul naturii, în care salvamontiștii au ajuns cât de cât aproape de el, dar fără a-l putea ajuta mai mult decât cu o vorbă bună, tânărul a fost recuperat ieri dimineață.
„Ieri (n.r. luni) am pornit în căutarea tânărului și am reușit să ne apropiem de zona în care se afla, în sensul că îi auzeam vocea, dar nu am putut urca până la el, din cauza întunericului și a terenului accidentat, așa că am fost nevoiți să așteptăm venirea dimineții pentru a-l salva. Acum este bine. Nici nu știm cum a reușit să ajungă în zona în care l-am găsit, pentru că este extrem de dificilă. Este o adevărată performanță că a ajuns acolo, mai ales fără echipament, adică în trening și în adidași, cum era el”, ne-a explicat șeful Salvamontului Bușteni.
În afara vestimentației sportive, dar nu montane, făgărășeanul nu mai avea decât telefonul mobil, cu care a dat apelul salvator, ceea ce i-a surprins pe oamenii porniți într-ajutorarea sa. „Din fericire, nu a fost foarte frig peste noapte și l-am găsit într-o stare bună. Vă spun, ne mirăm că a ajuns până acolo în asemenea condiții”, a adăugat sursa citată.    


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button