Sport

Baschet fără braşoveni la Corona / Ştiinţa Bucureşti să trăiască

Baschet fără braşoveni la Corona

Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Baschet a aprobat ieri, cu unanimitate de voturi, afilierea provizorie la FRB a CSM Corona Brasov.

Astfel, clubul Primăriei Braşov va evolua în sezonul viitor în Liga 1, al doilea eşalon al baschetului masculin românesc. Va fi colegă, în Grupa A, cu ACS Ralph Braşov. Celelalte formaţii din serie sunt CSM CSU Oradea 2, BC CSU Sibiu 2, CSS VSK Gheorgheni, CSU U Cluj Napoca, CS Vâlcea 1924. Primele 4 clasate se vor califica în faza următoare a campionatului, grupa 1-8. Acolo se va juca în sistem tur-retur, fiecare cu fiecare. Apoi, primele 4 clasate din grupa 1-8 vor accede în Turneul Final de promovare.

Aşadar, Corona va avea reprezentare şi în baschetul masculin românesc. Problema majoră este că acest club pare să nu mai fie al braşovenilor. Baschet fără braşoveni la Corona.

Bătaie de joc girată şi de primar

Concret, la baschet, Corona Braşov a făcut un parteneriat cu… Ştiinţa Bucureşti. Din informaţiile noastre, noua formaţie a Braşovului se va antrena la Bucureşti. Va fi în oraş doar pentru meciurile oficiale de pe teren propriu. Apoi, la echipă vor veni sportivi şi antrenori de la Ştiinţa Bucureşti, în condiţiile în care oraşul nostru dispune de un bazin imens de jucători şi de antrenori în această disciplină. Este o bătaie de joc la adresa celor care practică acest sport în oraşul de la poalele Tâmpei, girată cu seninătate inclusiv de primarul Allen Coliban. Edilul arată că este decis să scoată Braşovul din tot ceea ce înseamnă sport în oraşul nostru. Altfel nu se explică ceea ce se întâmplă atât la Corona, cât şi la FC Braşov, unde braşovenii sunt băgaţi în seamă.

„Ne folosim de acest vehicul”

Contactat pentru a explica decizia de parteneriat cu Ştiinţa Bucureşti în detrimentul cluburilor braşovene, managerul Alexandru Dedu a comentat: „Ne dorim să promovăm în primul eşalon şi aveam nevoie de un vehicul care să ne ducă acolo. Vrem să facem o echipă competitivă şi performanţă pentru braşoveni. Momentan, nu există un club fanion în baschetul masculin braşovean unde copiii din oraş să viseze să joace. Ne folosim de acest vehicul pentru a ne îndeplini obiectivele. Este un parteneriat temporar”.

Vorbele lui Dedu, fără acoperire

Problema este că nivelul Ligii 1 de baschet masculin este unul modest, iar tot ce spune Alexandru Dedu nu are acoperire. Cu 2 străini, care oricum vor fi aduşi la echipă, plus jucători de la cluburile braşovene, cu care ar fi fost normal să se facă o colaborare, s-ar fi promovat la fel de uşor şi, probabil, cu costuri mai mici. Dar, în „era” primarului Allen Coliban, braşovenii nu au loc în sport. Din păcate, la echipa de baschet masculin Corona Braşov nu este nici un braşovean, nici în staff-ul tehnic, nici în lotul de jucători, urmând să se plătească sportivi de la Ştiinţa Bucureşti.

„Doare ceea ce se întâmplă acolo”

„Ştiam de planurile celor de la Corona pentru o echipă de baschet masculin. Noi am tot aşteptat să vină cineva să discutăm, dar nu a venit nimeni. Doare ceea ce se întâmplă acolo. Să faci parteneriat cu o echipă din Bucureşti, când la Braşov ai tot ce îţi trebuie pentru un asemenea proiect… Nu puteam să mergem să îi întrebăm dacă au nevoie de noi, aşteptam totuşi să vină ei. Au mai facut la Corona la fel cu echipa de polo şi unde s-a ajuns…”, a spus dezamăgit Gabi Calancea, directorul CSU Braşov.

Şi încă o întrebare, dacă tot se vrea performanţă pentru Braşov, de ce nu s-a încercat măcar o implicare în baschetul feminin, unde Olimpia CSU are deja o echipă bună, care cu un imbold din partea Coronei ar fi putut să se lupte la titlu cu Sepi Sf. Gheorghe şi ar fi putut reprezenta Braşovul în Europa. Probabil, echipa aceea ar fi putut trece fără probleme la Corona, dacă ar fi fost un minim interes pentru performanţă sub Tâmpa. Sau chiar era o problemă dacă s-ar fi numit Corona Olimpia CSU?

Aşteptăm cu interes şi proiectul gândit pentru volei la Corona Braşov…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Baschet fără braşoveni la Corona / Ştiinţa Bucureşti să trăiască […]

1 an în urmă

[…] Baschet fără braşoveni la Corona / Ştiinţa Bucureşti să trăiască […]

1 an în urmă

[…] CITEȘTE ȘI: Baschet fără braşoveni la Corona / Ştiinţa Bucureşti să trăiască […]

Citeşte şi...
Close
Back to top button