112

Bere bună, multă și distracție

  • article_264542_1.jpg
 

Cârnați albi la grătar, cârnați de bere, mititei, bere românească și germană pot fi degustate începând de joi, când leul bavarez va fi încoronat la a doua ediție a Oktoberfest.  Evenimentul se va desfășura în perioada 9-12 septembrie și este organizat de Clubul Economic German, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Județean Brașov.  

Organizatorii au anunțat, pentru anul acesta, o serie de noutăți. Astfel, a fost extinsă perioada de desfășurare de la trei, la patru zile și a fost schimbat amplasamentul, pentru 2010 fiind aleasă arena Liceului Sportiv. De asemenea, vor fi aduse 20 de dozatoare de mare viteză, astfel că timpul de umplere al unui pahar va fi redus simțitor, iar oamenii nu vor mai sta minute în șir la coadă. 
Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc poimâine, la orele 17.00, când organizatorii vor „da cep” butoiului cu bere. În toate celelalte zile, evenimentele din cadrul festivalului se vor desfășura între orele 11.00 – 22.00. 

Concursuri și voie bună
Unul dintre punctele de atracție de anul trecut, taurul mecanic, va fi prezent și acum. Astfel, trei zile vor fi selectați cei mai buni concurenți. În ultima zi, aceștia se vor lupta în marea finală, premiile puse în joc fiind consistente: un frigider, o plasmă și multe coșuri cu produse. Va fi desemnată și „Miss Oktoberfest”, concurs deosebit de apreciat anul trecut, mai ales datorită probelor la care au fost supuse pretendentele. „Pentru a fi declarate miss, participantele vor trebui să mănânce un turinger supradimensionat, să își arate forța într-o probă cu halbe de bere și să cânte”, au declarat organizatorii. Apoi, cei prezenți la Oktoberfest vor putea participa la jocuri cu specific bavarez, vor avea ocazia să se dueleze cu wursti, să arunce la țintă cu covrigi uriași sau să pescuiască doze de bere dintr-un heleșteu.
Pe întreaga durată a festivalului se va asculta muzică bavareză, cântată de trupa Wirbervind, dar și melodii din repertoriul formației Spitalul 9.

Festival promovat în Germania
Președintele Clubului Economic German, Werner Braun, a declarat că evenimentul de la Brașov va fi promovat în Germania, Austria și Elveția: „Acțiunea aceasta are ca scop promovarea turismului brașovean. O echipă de filmare a unul grup de presă german este prezentă la Brașov, pentru a realiza un film de 30 de minute ce urmează a fi difuzat de două posturi TV germane”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button