Lifestyle

Clatite brasovene

  • logomytex.png
 

Ingrediente: Pentru aluat – 300 g faina, 500 ml lapte, trei oua, sare dupa gust; Pentru coaja – trei oua, 200 g pesmet; Pentru prajeala – patru linguri de untura; Pentru umplutura – o ceapa, un pahar cu lapte, doua oua, un kilogram de ciuperci (sau carne de pui, ficatei de pasare, muschiulet fraged de porc), cateva frunze de tarhon, putin cimbru uscat, o lingura faina, o legatura marar, doua linguri untura, sare, piper, paprica dupa gust.
Mod de preparare: Ciupercile se spala si se toaca (la fel si carnea) si se pun la prajit impreuna cu ceapa tocata in untura incinsa. Faina se desface cu lapte rece si se bate cu ouale. Se toaca marunt mararul si tarhonul. Cand s-au inmuiat si rumenit usor ciupercile (carnea) si ceapa, se adauga sosul din lapte, ou, cimbru, piper, sare, boia. Se amesteca bine si se lasa sa fiarba cateva minute. Se amesteca cu verdeata. Aluatul – pregatit din ingredientele prezentate – se toarna in tigaie putin mai gros, se prajeste in untura. Clatitele calde se umplu si se ruleaza. Cat despre prajeala, se bat ouale, se incinge untura multa, ca pentru snitel. Clatitele se trec prin ou, apoi prin pesmet si se pun la prajit pana ce se coloreaza pesmetul si se face coaja. Se servesc cu sos de rosii. (C.M.)


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button