Economic

Competitie – Bucurestenii se „bat” cu brasovenii pentru Sere Brasov

  • logomytex.png
 

Lichidatorul societatii este convins ca luna aceasta vanzarea societatii va fi realizata
La licitatia de luni, 21 noiembrie, patru firme, doua brasovene si doua bucurestene, se vor „bate” pentru societatea Sere Brasov, aflata in lichidare. Conform caietului de sarcini, suma minima de la care va porni vanzarea publica este de 3,6 milioane de euro (pret ce include TVA), iar garantia de participare se ridica la 620.000 de euro. Insa, inaintea „furtunii” parerile legate de succesul lichidarii sunt impartite, in unele privinte trecandu-se de la agonie la extaz. Evident ca nu lipsesc nici zvonurile alarmiste, de genul „totul este bataie de joc. Vor sa ia serele pe nimic, daca se poate. Cum este posibil sa afirmi intr-o discutie serioasa ca nu dai pe sere mai mult de un milion (de euro – n.r.)?”. Intr-o nota optimista, Mircea Deaconu, reprezentantul lichidatorului judiciar, firma RomInsolv Consulting din Bucuresti, ne-a declarat: „Avem convingerea ca luna aceasta Sere Brasov va avea un nou proprietar, deoarece cei patru ofertanti ni s-au parut seriosi si interesati. Important este ca acestia sa fie prezenti cu documentatia solicitata si cu scrisoarea de garantie. Avem deja specificat in caietul de sarcini ca, in cazul in care nu se va gasi luni un cumparator, vom organiza o a doua licitatie, pretul urmand sa fie diminuat cu 100.000 de euro. In concluzie, suntem optimisti, pentru ca se vede ca exista interes”.

„Flori de gheata” si perdele de fum
La aceasta ora unitatea se afla in conservare, iar angajatii „isi fac bagajele”, asteptand lichidarea. Liderul sindicatului Sere, Horatiu Raicu, este mult mai putin optimist decat lichidatorii. „Sunt foarte sceptic in legatura cu licitatia de luni. Din informatiile noastre reiese ca unor ofertanti pretul de pornire li se pare exagerat, asa ca nu stim care va fi soarta societatii in iarna asta. Fiindca nu mai avem gaz, lichidatorul a dispus conservarea, motiv pentru care am inceput sa dam geamurile jos la 13 din cele 16 sere existente. Facem acest lucru pentru ca daca ninge exista pericolul ca serele sa se prabuseasca sub greutatea zapezii. Cat despre cele trei sere aflate in cultura, cu trandafiri si gherbera, incercam sa le protejam cu perdele de fum, pentru mentinerea cat de cat a temperaturii, prin aprinderea unor baloti de paie. Daca frigul din interiorul incintelor se va mentine mult timp nu stim care va fi soarta florilor”, a precizat Raicu. Cel putin deocamdata, angajatii nu spera in minuni, cu atat mai mult cu cat nu mai au de lucru. La sfarsitul acestei luni inceteaza contractul de munca a 108 persoane, iar alti 50 de „florari” intra in preaviz in luna cadourilor. Astfel ca in unitate vor ramane doar cei ce se ocupa de conservarea societatii si de paza. Cat despre platile compensatorii, care totalizeaza la nivelul intregii societati aproximativ 21 de miliarde de lei vechi, ele vor putea fi puse in discutie doar dupa vanzarea activului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare