Sport

DANS PE SÂRMÃ. Portugalia, între a fi și a nu fi… „Profesorul” Queiroz trebuie să schimbe tactica

  • logomytex.png
 

Antrenorul Portugaliei, Carlos Queiroz, este cunoscut ca un teoretician în ceea ce privește fotbalul, de aici primind porecla de „Profesorul”. După 0-0 împotriva Coastei de Fildeș, în grupa G, presiunea a crescut pe umerii lui Queiroz înaintea întâlnirii de astăzi, cu Naționala Coreei de Nord (orele 14.30), încă un rezultat modest echivalând cu demiterea lui. Selecționerul a fost acuzat în nenumărate rânduri că este prea prudent și că îi este teamă să joace ofensiv. „Al doilea meci va fi mult mai ofensiv, trebuie să învingem pentru a avea o șansă la optimi”, a declarat  „Profesorul”, care are la dispoziție întregul lot. Se pare că elevii săi au înțeles mesajul, atacantul Liedson afirmând: „Am lucrat din greu la fazele de poartă. Trebuie să începem să înscriem”. Partida de la Cape Town va fi decisivă pentru lusitani, care nu au demonstrat nimic până acum. Nord-coreenii au fost zgârciți în informații, anulându-și fără nici o explicație o conferință de presă.

Honduras, victimă sigură
Nimeni nu s-a așteptat ca Spania să înceapă atât de slab turneul final, astfel că, dacă vrea să nu se facă de rușine în Africa de Sud, trebuie să câștige ultimele două partide din grupa H. Primul obstacol de care „Furia Roja” trebuie să treacă astăzi, de la orele 21.30, la Johannesburg, este Honduras, cea mai slabă formație din serie, iar cel puțin teoretic ibericii nu ar trebui să aibă probleme. Atacantul Fernando Torres s-a refăcut după operația la genunchi și este posibil să-l vedem astăzi pe teren. „M-am pregătit la fel ca și coechipierii mei în ultimele două săptămâni și cred că pot fi util antrenorului. Suntem gata să dăm totul. Este important să avem în continuare încredere în noi și să nu schimbăm lucrurile prea mult”, a precizat jucătorul, care ar putea face pereche în atac cu Villa.

Lupta primelor învingătoare
Duelul grupei H se dă între Chile și Elveția, de la orele 17.00, ambele învingătoare după prima rundă. Sud-americanii trebuie să găsească cheia potrivită pentru a desface ermetica apărare elvețiană pusă la punct de germanul Ottmar Hitzfeld. „Avem încredere în jucătorii noștri că pot înscrie din orice situație. Nu cred că există o favorită în acest meci. Ambele grupări sunt obligate să evolueze așa cum au făcut-o în primele partide”, a comentat portarul chilian Luis Marin. Principala incertitudine a chilienilor o reprezintă accidentarea lui Valdivia, care s-a pregătit separat după jocul cu Honduras.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button