Politic

DEZBATERI. Cu ocazia Adunării Generale a Asociației Orașelor din România, Poiana Brașov va găzdui o reuniune pe tema descentralizării și a dezvoltării mediului urban

  • article_249765_1.jpg
 

Începând de astăzi și până pe 12 martie va avea loc în Poiana Brașov cea de-a XVII-a Adunare Generală a Asociației Orașelor din România. La eveniment vor participa peste 130 de primari din localități urbane mici. Printre temele ce urmează a fi abordate se numără consolidarea autonomiei locale ca factor al dezvoltării economico-sociale locale și modernizarea prin descentralizare – patrimonială, decizională și financiară – bazată pe capacitatea de exercitare a activităților din administrația publică locală prin atribuirea de competențe acompaniate de resurse financiare și umane.
În timpul discuțiilor vor mai fi abordate teme precum dezvoltarea locală ca sursă principală pentru progres economic și stabilitate socială, în vederea ieșirii din criză și perceperea orașelor ca fiind centre de dezvoltare zonală, în condițiile consolidării infrastructurii instituționale și edilitare.
De asemenea, organizatorii doresc să aibă loc o dezbatere care să arate faptul că serviciile publice de calitate și accesibile tuturor cetățenilor sunt componente ale calității vieții în comunitățile locale. 

Invitați la nivel înalt
La dezbateri sunt invitați premierul Emil Boc, ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, ministrul Administrației, Vasile Blaga, ministrul Sănătății, Cseke Attila, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, parlamentari, precum și secretari de stat din Ministerul Administrației Publice și cel al Finanțelor Publice.
În timpul dezbaterilor vor fi prezentate și oportunitățile de colaborare ale edililor din țară, în vederea atragerii de investiții, cu parteneri din Austria și Germania, în acest scop fiind invitați oficiali ai ambasadelor acestor state. Investițiile viitoare ar putea viza salubrizarea, reciclarea deșeurilor și dezvoltarea în domeniul IT.  


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare