Expres

Echipe ale Ministerului Mediului controlează sediile Holzindustrie Schweighofer

  • article_435554_1.jpg
 

„Putem să confirmăm că în această dimineaţă echipele noastre de control se află în inspecţie la sediile din România ale companiei Holzindustrie Schweighofer. Iniţativa a apărut pe fondul relatărilor apărute în ultima perioadă în presa de la noi, dar și în cea internaţională. Rezultatele controlului vor fi comunicate în perioada următoare”, au precizat reprezentanți ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor pentru Agerpres.

Controlul vine în urma suspiciunilor legate de faptul că grupul austriac ar accepta, și chiar ar recompensa, lemnul tăiat ilegal din pădurile din România.

La sfârșitul lunii trecute, Organizaţia de mediu Environmental Investigation Agency – EIA a dat publicităţii filmări care arată cum reprezentanții Holzindustrie Schweighofer România, de la fabrica din Reci, județul Covasna, acceptă și recompensează lemnul tăiat ilegal printr-un sistem de bonificaţie. În schimb, compania susţine că buștenii sunt achiziționați în condiții legale și că va demara o anchetă internă.

CITEȘTE ȘI:

Environmental Investigation Agency (EIA): „Holzindustrie Schweighofer România acceptă lemn tăiat ilegal”

BRAȘOV. Protest la Prefectură împotriva tăierilor ilegale de păduri!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button