Texpert

Festival de film 3G

  • logomytex.png
 

Orasele Paris si Lille, din Franta, au gazduit recent primul festival european al filmelor realizate cu ajutorul unor telefoane mobile de ultima generatie. In SUA, la Sundance, sau in Taiwan au mai existat asemenea productii.
O data cu imbunatatirea posibilitatilor tehnice aduse camerei foto din interiorul celularului au inceput sa apara si concursuri de gen. Performantele video ale celularului, ajuns in era 3G, au ajuns sa inspire regizori amatori sau profesionisti.
„Festival pocket films” a avut un succes nesperat de catre organizatori.
„Sa filmezi, sa vizionezi filme pe ecranul telefonului mobil, sa trimiti propriile realizari pe alte terminale, toate sunt acum posibile gratie telefoniei mobile de ultima generatie”. Asa incepe caietul-program al festivalului. S-au inscris filme cu o durata de 30 de secunde, dar si un lung metraj de 90 de minute („Jours ou je n’existe pas”), toate realizate cu celulare 3G.
„Deja putem vorbi despre o bogata creativitate in realizarea filmelor cu telefonul mobil”, a afirmat directorul festivalului, Laurence Herszberg. „Nu cred ca Martin Scorsese va fi atras de asa ceva, este o noua forma si va avea proprii creatori”, spune directorul festivalului. Totul a inceput in urma cu cateva luni, cand la „Forum des Images”, la Paris, peste 100 de regizori, scenaristi, muzicieni au primit terminale 3G in cadrul unui proiect cultural experimental.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare