112

PARADÃ. De ziua lor, Pompierii brașoveni au defilat în centru

  • article_265102_1.jpg
 

Cai, căruțe și hipocisterne, urmate de auospeciale moderne, cu dotare de utlimă oră, au putut fi admirate ieri, în cadrul paradei organizate în centrul orașului, cu ocazia aniversării Zilei Pompierilor din România, la împlinirea a 162 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii și 242 de ani de la atestarea documentară a primelor măsuri de prevenire a incendiilor.
Pregătirile pentru eveniment au început încă de săptămâna trecută, în Piața Sfatului fiind expuse cele mai noi autospeciale de intervenție achiziționate în cursul acestui an din fonduri europene (cea de intervenție cu apă și spumă, cea de descarcerare sau autospeciala CBRM, pentru intervenție în cazul producerii unor accidente chimice radiologice sau biologice, precum și ambulanțele SMURD).
Manifestările de ieri au început la orele 11.00, în prezența autorităților locale, județene și guvernamentale, când a avut loc un ceremonial religios în Piața Tricolorului, urmat de parada de pe Bulevardul Eroilor, spectatorilor fiindu-le prezentate tehnici folosite de pompieri de-a lungul timpului, de la hipocisternele, acum obiecte de muzeu, la mașini de ultimă generație. Totodată, la sediul Detașamentului 1, de pe Strada Mihai Viteazul, și în parcarea unui hipermarket de pe Calea București, pompierii brașoveni au dezvăluit o parte din tainele meseriei lor, simulând acțiuni care pot duce la salvarea de vieți și stingerea de incendii. Tehnicile de luptă prezentate au cuprins și ridicarea unui autoturism cu ajutorul jeturilor de apă, un adevărat spectacol, mai ales pentru copii.

Date istorice
13 septembrie este un moment cu o semnificație deosebită pentru pompierii români care, an de an, rememorează faptele eroice ale înaintașilor de la 1848, ce au luptat împotriva trupelor otomane, venite să înfrângă mișcarea revoluționară. Dacă pentru majoritatea armelor a fost stabilită ca dată aniversară ziua înființării acestora, pentru pompieri, ziua aniversară are o semnificație specială, prin faptul că aceasta vine să evoce și să elogieze faptele de eroism de care au dat dovadă pompierii militari în data de 13 septembrie 1848.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button