Sport

Paște agitat la FC Brașov

 

„Stegarii” s-au făcut de râs și în confruntarea cu FC Botoșani, disputată în ziua de Paște pe Stadionul „Tineretului”, în etapa a 26-a a Ligii 1. Moldovenii s-au impus cu 1-0, singurul gol fiind marcat de Hadnagy, în minutul 81. 
Gazdele nu au reușit prea multe, jucând același fotbal urât, fără idei, care a caracterizat echipa în mandatul lui Vjekoslav Lokica, probabil cel mai slab antrenor din istoria clubului înființat în 1936. 
Încă din timpul meciului cu FC Botoșani, patronul Ioan Nicolae le-a transmis celor din jurul său că îl va demite pe Lokica, dar croatul a venit la conferința de presă și a anunțat că decizia de a demisiona este a lui: „Cred că este cel mai bine pentru club. Am discutat cu patronul și am decis să reziliem contractul. Am dat mâna cu el și totul s-a terminat. Sper că plecarea mea va reprezenta un șoc, iar echipa va reuși să se salveze”. 

Adi Szabo e noul antrenor


Încă de duminică seară, conducătorii „stegari” au început căutările pentru înlocuirea lui Lokica, primul contactat fiind Cornel Ţălnar.
„M-a sunat Zotta, m-a sunat Nicolae și mi-au propus să vin. Nu pot să fac acest lucru, nu revin. Nu cunosc echipa, am văzut și eu ce joacă în acest moment, nu are nimic în atac. Dacă veneam în iarnă, puteam garanta salvarea, acum nu am cum să ajung din nou la FC Brașov. Nu am nici o siguranță, nu vreau să pățesc ce am pățit nu demult la Brașov”, ne-a declarat „Ţânțarul”.
După Cornel Ţălnar, Marius Șumudică a spus și el „pas” ofertei de la FC Brașov: „Am refuzat. Nu se pune problema să vin la Brașov. Am vorbit cu patronul Ioan Nicolae și i-am transmis decizia mea. Am făcut toate calculele. Nu vreau să îmi leg numele de o retrogradare a acestei formații”. 
În aceste condiții, noul antrenor al „galben-negrilor” este Adrian Szabo, cel care a condus echipa în prima parte a sezonului, între etapele a treia și a  17-a, după care a fost înlocuit chiar cu Lokica. „Secund” rămâne Laszlo Balint.

FC Brașov – FC Botoșani 0-1 (0-0)

Stadion: „Tineretului”; timp frumos; teren bun; spectatori aprox. 800

A marcat: Hadnagy (min. 81)

FC Brașov (galben-negru/negru/galben): Mutu 5 – Străuț 5, Novakovic 3, L. Goian 6, Novak 4 – Juric 4, Zlomislic 4 (min. 60 Moraru 4) – Bencun 3 (min. 55 Ţâră 4), Aganovic 4, Cr. Ganea 4 (min. 87 Ciocâlteu) – M. Constantinescu 5 (cpt.)

Antrenor: V. Lokica 3

FC Botoșani (alb complet): Curileac 6 – Patache 6, Tincu 6, Ngadeu 6.5, Acsinte 6 – Vașvari 6, Bordeianu 6, Croitoru (cpt.) 6 (min. 73 Danci 6), Ngankam 6 (min. 77 Hadnagy), Batin 6, Ivanovici 5 (min. 59 Martinus 6)

Antrenor: L. Grozavu 6

Arbitri: R. Petrescu (București) 6 – V. Urzică (Piatra Neamț) 6, B. Velicu (București) 6

Cartonașe galbene: Juric / Patache, Martinus

Observatori: Z. Szekely (Baia Mare), Cr. Vasc (Tg. Lăpuș)


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button