Expres

Piața Sfatului a fost tărâmul mirodeniilor

  • article_257817_1.jpg
 

Timp de două zile, brașovenii și turiștii au putut gusta cele mai alese mirodenii, condimente și ierburi aromatice, la târgul organizat în Piața Sfatului.
În ciuda caniculei, sute de brașoveni și turiști au trecut în cele două zile ale sfârșitului de săptămână prin Piața Sfatului, unde a avut loc a cincea ediție a Târgului de mirodenii. Evenimentul, inițiat de istoricul Alexandru Stănescu, a  fost organizat de Asociația Roadele Pământului – Slow Food Brașov și Primăria Municipiului Brașov, în parteneriat cu Școala Populară de Arte, Parohia Evanghelică C. A. și Comunitatea Elenă din Brașov. Vizitatorii au putut cumpăra, pe lângă mirodenii și ierburi aromatice, mezeluri, pâine, băuturi, brânzeturi și dulciuri rafinate, în componenta cărora intră diferite condimente. Ca la orice târg autentic, cumpărătorii au achiziționat produsele în cunoștință de cauză, pentru că au primit explicații amănunțite, pliante, rețete, au asistat la demonstrații și au putut degusta diferite alimente, îmbogățite cu mirodenii.
De exemplu, la standul Asociației Roadele Pământului au avut ieri loc degustări de brânzeturi cu ierburi aromatice, iar Comunitatea Elenă a adus preparate tradiționale, aromatizate natural în chip și fel. Piperul cu coadă, cardamonul și ghimbirul au fost doar câteva dintre condimentele exotice care au avut căutare. Și șofranul și-a găsit cumpărători, în ciuda prețului care ajunge la câteva mii de euro pe kilogram. Un produs nou la această ediție și căutat, și datorită caniculei, a fost sucul de soc cu ghimbir. Spectacolele au constitut e o parte importantă a evenimentului. Absolvenții Școlii Populare  de artă „Tiberiu Brediceanu”, membrii Comunității Elene din Brașov și Asociația „Străjerii Coroanei” au animat atmosfera și încântat publicul, cu muzică, dansuri și teatru. Târgul de mirodenii și plante aromatice se înscrie în cadrul manifestărilor culturale din sfera multiculturalității și este inclus în calendarul de evenimente dedicate celor 775 de ani de atestare documentară a Brașovului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare