Expres

Premiu al Academiei Române decernat unei brașovence

Premiu al Academiei Române decernat unei brașovence

Artista Luminița Gliga a primit, joi, Premiul „Ion Andreescu” al Academiei Române, pentru expoziţiile: Martor tăcut (Sala Rondă, Cercul Militar Naţional), Periplu și Reflecție (Galeria Căminul Artei), Uneori caii sunt verzi (Galeria artelor, Cercul Militar Național).
Distincțiile Academiei Române au fost oferite pentru cele mai valoroase creaţii ştiinţifice şi artistice realizate în anul 2021.
Premiile se acordă, conform regulamentului, în cadrul celor 14 secţii ştiinţifice ale Academiei Române şi anume: literatură şi filologie, istorie, matematică, fizică, chimie, ştiinţe tehnice, ştiinţe geonomice, tehnologia informaţiei, biologie, medicină, agronomie, silvicultură, ştiinţe economice şi juridice, sociologie, psihologie, filosofie, teologie, arte plastice, teatru şi muzică.

„Sunt deosebit de onorată și bucuroasă să primesc acest premiu. Mulțumesc din suflet comisiei de evaluare și tuturor celor care îmi sunteți alături în minunata călătorie a artei”, spune Luminița Gliga.

Brașoveanca Luminița Gliga este un artist vizual de factură abstractă, cu un palmares artistic impresionant: peste șaizeci de expoziții personale, însoțite de alte zeci de expoziții colective, participări la festivaluri și târguri de artă atât în România, cât și în străinătate.
Picturile sale au fost expuse în prestigioase galerii de artă din: București, Cannes, Tokio, Paris, Marsilia, New York, Londra, Beijing. În semn de apreciere pentru realizările sale remarcabile, i s-au înmânat numeroase premii și diplome, stând mărturie a talentului și dăruirii sale artistice.
Absolventă a Liceului Pedagogic din Brașov, din anul 2003 este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, cât și a Asociației Internaționale a Artiștilor Plastici. Din 2008 este Doctor în Arte vizuale și membră a Academiei Româno-Americane de Arte și Științe (ARA).

Credit foto: Alexandru Buliga


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Elena
3 luni în urmă

Felicitări și succes in continuare!
De la o fostă absolventă a Liceului Pedagogic Brașov

Back to top button