Politic

Proiect: 1 iunie, zi liberă

 

Potrivit unui proiect de lege depus la Senat, 1 iunie ar putea fi zi liberă. În expunerea de motive, parlamentarii arată că în prezent, 24 de ore par să nu mai fie suficiente, „iar găsirea unui echilibru între viaţa personală şi cea profesională este o provocare din ce în ce mai mare“. Se mai arată că cei mai mulţi părinţi lucrează peste program şi fac sacrificii pentru copii.

De Ziua Copilului în majoritatea grădiniţelor şi şcolilor se organizează evenimente, iar copiii participă la spectacole. „Lipsa părinţilor din cadrul acestor evenimente are implicaţii psihologice negative în dezvoltarea copiilor. În afara dorinţei de a-i face mândri şi de a primi aprecierea părinţilor, copiii au nevoie de susţinere în cadrul evenimentelor unde performează, evenimente care au o încărcătură emoţională ridicată şi reprezintă o sursă de stres pentru ei”, explică semnatarii proiectului, conform Mediafax.

Românii au 12 zile libere în 2016, stabilite pentru sărbători publice sau religioase, dintre care şapte sunt în timpul săptămânii, celelalte cinci fiind în week-end.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button