Expres

Terasă încălzită și derdelușuri în Piața Chilipir

  • article_272151_1.jpg
 

Orășelul Copiilor și Târgul de Crăciun de la Piața Chilipir vor funcționa, pe locul fostei mori de pe strada Mihai Viteazu, numerele 1-3. Deschiderea oficială va avea loc vineri, când, de la ora 18.00, se vor aprinde luminile bradului de Crăciun, din piața Chilipir, iar sub brad vor colinda copiii din Corul „Viva la Musica”. Târgul va fi deschis în fiecare zi, între orele 12.00 și 21.00, până în 10 ianuarie 2011.
Organizatorii au pregătit multe surprize, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Astfel, pentru copii au fost montate: cel mai mare Luna Parc din Brașov, un montagne russe, o roată gigant și multe altele. De asemenea, cei mici se vor putea plimba cu trenulețul Thomas, se vor putea juca cu mascotele Disney sau îi vor putea scrie lui Moș Crăciun. „Vom pregăti o urnă în care copii vor lăsa scrisorile, iar în 23 decembrie, la ora 18.00, în urma unei extrageri, trei dintre ele vor fi premiate. Moșul va fi aici, în fiecare zi, între orele 17.00 și 19.00”, a declarat  Anemona Hermeneanu, reprezentanta organizatorilor.
Alte puncte de atracție, amintite de organizatori, sunt cele două derdelușuri, unul pentru copii, și altul pentru cei mai mari. În cazul în care nu va ninge, vor fi folosite tunuri de zăpadă. „Important este ca temperaturile să fie mai mici de – 4 grade Celsius”, a mai spus Hermeneanu. De asemenea, va fi montat și un ecran, pe care cei mici pot urmări filme de animație.
Nici cei mai mari nu sunt uitați, în incinta Pieței Chilipir fiind amenajat un sector în care va exista o terasă încălzită. Aici, brașovenii vor putea degusta preparate tradiționale, iar copiii se pot juca în spațiul special amenajat pentru ei. Tot din Piața Chilipir vor putea fi cumpărate și cadouri de sărbători, tarabele comercianților ocupând un întreg sector.  

Vor veni și colindătorii
În fiecare zi, începând cu orele 17.00 vor avea loc programe artistice. „În fiecare zi, pe scenă vor urca trupe de colindători din școlile brașovene, iar în week-end-uri vom avea invitați speciali. Vineri, după ce vor asculta colinde, brașovenii îi pot urmări pe Junii brașoveni. Sâmbătă, pe scenă vor urca membri trupei Gipsy Band, seara fiind încheiată de fetele din trupa Heaven”, a mai declarat Hermeneanu.

Un cadou pentru copii
Tot în piața Chilipir va exista și un stand al organizației „Salvați Copii”, unde se pot dona jucării, hăinuțe sau rechizite ce vor fi dăruite copiilor defavorizați din județ. „Este al doilea an în care organizăm această campanie. Cu ajutorul obiectelor donate de brașoveni, anul trecut am putut să pregătim peste 2.000 de cadouri”, a declarat Anca Timiș, președintele Salvați Copii din Brașov. Ea a mai ținut să-i roage pe brașovenii care vor să le facă cadouri copiilor defavorizați să nu aducă alimente, care sunt perisabile.
    (R.C.)


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button