Expres

Transilvania Expres împlinește 30 de ani

Transilvania Expres împlinește 30 de ani. Datorită celor care apreciază „Transilvania Expres”, fie ei abonaţi sau cumpărători constanţi, fie cititori online, „Ziarul comunităţii braşovene” împlinește astăzi 30 de ani.

Actul oficial de „naştere” a ziarului poartă data de 8 septembrie 1993, când, din modestul sediu de pe Strada Lungă pornea primul număr al ziarului „Transilvania Expres”, făcut de o mână de oameni entuziaşti, cu mijloace modeste (două calculatoare şi o imprimantă).
Tipărit în 20.000 de exemplare, numărul 1 (foto 1 și 2) era dedicat evenimentului-emblemă pentru Braşovul din ultimele decenii ale secolului al XX-lea şi apoi pentru începutul de mileniu III, Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur”.
Printr-o fericită coincidenţă, din 2010, 8 septembrie, data aniversării cotidianului nostru, a devenit şi data în care comunitatea braşoveană o sărbătoreşte pe Sf. Fecioară Maria drept protectoarea oraşului.
În ciuda unei pieţe media aparent suprasaturate, pe care apariţiile meteorice erau la ordinea zilei, şi a scepticismului multora, în numai câteva luni, „Transilvania Expres” a devenit cel mai vândut, citit şi apreciat cotidian braşovean. Remarcabil este că şi astăzi, după aproape 9.000 de apariţii, după peste 1.500 de săptămâni de muncă, timp în care s-a pus în serviciul cititorilor şi s-a implicat activ în viaţa comunităţii braşovene, cotidianul „Transilvania Expres” şi-a păstrat poziţia fruntașă în piaţă şi pe cea de „voce a cetăţii”, printr-un efort susţinut al tuturor celor care au făcut şi fac parte din echipa TEX.

„Ziarul tău, ziarul comunităţii braşovene”

Cotidianul „Transilvania Expres” a fost creat în ideea de a promova şi apăra interesele comunităţii braşovene şi are o politică editorială orientată către prezentarea obiectivă şi imparţială a informaţiei, fără influenţe sau partizanate politice, de aceea, de-a lungul atâtor ani de prezenţă pe piaţă, a devenit un mijloc indispensabil de informare pentru braşoveni şi un sprijin adeseori esenţial pentru mulţi dintre ei. Număr de număr, „Transilvania Expres” a reprezentat şi reprezintă un mijloc indispensabil de informare pentru braşoveni şi, deşi şi-a schimbat logo-ul de pe frontispiciu, de la „Un ziar întotdeauna alături de tine” la unul mai actual: „Ziarul tău, ziarul comunităţii braşovene”, „Transilvania Expres” a rămas vocea locuitorilor din judeţ. Iar noul slogan s-a concretizat în felul în care ne-am implicat în dezvoltarea societăţii civile, în sprijinul acordat comunităţii locale, în modul în care i-am promovat valorile, am comunicat cu cititorii, pentru a le cunoaşte problemele. Oamenii găsesc aici răspunsuri şi chiar soluţii punctuale la nedumeririle, nemulţumirile şi reclamaţiile lor. Necazurile cu care se confruntă sunt expuse pe larg, iar autorităţile responsabile obligate să răspundă şi să reacţioneze.
Mai mult, a avut iniţiativă, lansând campanii care au stopat lucrurile nelalocul lor, au urnit lucrurile în direcţia bună, au pus Braşovul la locul cuvenit, în atenţia întregii ţări şi nu numai. Nici criza globală a presei tipărite nu a reuşit să dărâme o construcţie atât de solidă.
Multe lucruri s-au schimbat radical la „Transilvania Expres”, dar au rămas drept constante pasiunea, munca şi talentul colectivului redacţional, dublate de un management de succes, care au făcut ca acest ziar să fie un nume respectat pe piaţa braşoveană.

Zeci de mii de cititori online

„Transilvania Expres” va continua să fie un ziar care face diferenţa, loial valorilor şi principiilor cu care a pornit la drum cu atât mai mult cu cât acest proiect ambiţios e susţinut de portalul myTEX.ro, lansat la 1 iunie 2009 și îmbunătățit continuu în acești ani. Acesta a fost creat pentru ca braşovenii plecaţi ori stabiliţi în alte părţi ale ţării să fie la curent cu evenimentele de acasă, dar şi pentru cititorii tineri şi cei moderni.
Portalul MyTEX.ro este un concept original, optimizat, receptiv pentru toate dispozitivele (smartphone, tabletă, laptop, PC). Cu obiectivitate, acuratețe, relevanță și noutate, MyTEX.ro se prezintã sub forma unui spațiu virtual modern, actualizat la minut, ușor de accesat și interactiv. Știrile de ultimă oră, precum și layout-ul aerisit, modern și bine structurat, au fost special concepute pentru a oferi o interfață activă pentru utilizatori. Aici puteți găsi știri de ultimă oră locale, naționale și internaționale din toate domeniile; informații utile și de timp liber: evenimente, curs valutar, cinema, teatru, operă, meteo, horoscop, competiții sportive; galerii de poze și video; articole apărute în ediția tipărită a cotidianului „Transilvania Expres”; modulul de mică publicitate Anunturi.MyTEX.ro; interacțiunea rapidă cu utilizatorii prin modulul Whatsapp și secțiunea „Trimite-ne știrea ta”.
MyTEX.ro a înregistrat o creștere permanentă a datelor de trafic. Astfel, doar în ultimul an, numărul de utilizatori noi a crescut cu 175% , afișările de pagină cu 217%, numărul clienților unici atingând recordul de peste 100.000 zilnic.

Pentru că dumneavoastră vă este dedicat tot acest efort, adunat până acum în aproape 9.000 de ediții, şi fără dumneavoastră, cititorii noştri, nu am fi fost aici, se cuvine ca, mai întâi de toate, să ne înclinăm cu respect şi să vă mulţumim.

Foto 3 și 4: ediția-semnal, cu numărul 0


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button