112

Trasee de alpinism și escaladă din masivul Bucegi, reamenajate

 

Traseele de alpinism și de escaladă și poligoanele de antrenament specific Salvamont din zona Padina din masivul Bucegi au fost reamenajate, zilele trecute.

„Acţiunea a fost coordonată de Ciprian Lolu (Zărnești) și alcătuită din Virgil Clim (Brașov), Sorin Scorobete (Hunedoara), Alexandru Costin (Satu Mare), Alexandru Nagy (Brașov), Nicușor Jinga (Zărnești), Emil Keresztes (Gheorghieni) și Ioan Ilea (Zărnești), toţi instructori ai Şcolii Naţionale Salvamont. Echipa de instructori a reamenajat traseele de alpinism și escaladă din Munții Bucegi din zonele Vărăria Mică, Vărăria Mare și Turnul Seciului, folosite pentru pregătirea salvatorilor montani, reamenajare executată prin înlocuirea pitoanelor și spiturilor vechi și nesigure cu pitoane, spituri, ancore chimice noi și dotarea cu stații pentru rapel și regrupare. Reamenajare nu a modificat în nici un fel traiectoria sau caracteristicile traseelor, urmărindu-se păstrarea traseelor cât mai aproape de varianta iniţială”, au informat reprezentanții Dispeceratului Național de Salvamont.

Materialele și uneltele specifice (generator de curent, mașini de găurit rotopercutoare, ciocane, fiole adeziv etc.) au fost puse la dispoziție de Serviciile Publice Salvamont din Brașov, Gorj, Bacău, Arad, Mureș, Bihor, Suceava, Alba, Argeș, Satu Mare, Hunedoara şi Vâlcea.

Acțiunea s-a desfășurat în colaborare cu conducerea Parcului Național Bucegi.

„Periodic, instructorii şi cei mai buni amenajatori din cadrul Salvamont România vor verifica şi reamenaja aceste trasee astfel încât să se prezinte, în permanenţă, într-o stare cât mai bună de utilizare”, au precizat reprezentanții Salvamont.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button