Politic

Vama a avut „capturi” de peste un milion de lei

  • logomytex.png
 

Direcția Regională pentru Accize și Operațiuni Vamale (DRAOV) Brașov a ținut ieri să informeze asupra faptului că în cursul lunii august, ca urmare a unor acțiuni de verificare și control ulterior a încheiat un număr de 35 procese-verbale. În urma acestora s-a constatat că suma  de 918.138 de lei (reprezentând drepturi vamale suplimentare și accesoriile aferente) urmează a fi recuperată la bugetul statului.
În același timp, inspectorii DRAOV Brașov – Biroul Echipe Mobile au aplicat amenzi contravenționale în cuantum total de 81.800 de lei, în urma constatării și sancționării unor încălcări ale legislației vamale și ale celei privind produsele accizabile.
În perioada sus-menționată, au fost confiscate de la persoane fizice bunuri în valoare 97.054 de lei, iar de la persoane juridice bunuri în cuantum de 12.399 de lei. Bunurile fie nu au fost declarate autorității vamale în scopul sustragerii de la vămuire, fie au făcut obiectul unor încălcări ale legislației privind  produsele accizabile.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button