Lifestyle

Vara aduce in actualitate feminitatea prin… fuste

  • logomytex.png
 

Daca ar fi sa adaptam binecunoscutele versuri muzicale „lalele, lalele, lalele…” in domeniul tendintelor vestimentare din acest sezon, fara retinere spunem „fuste, fuste, fuste…”. Acest element vestimentar este unul solist in ceea ce priveste tinuta estivala. Se poarta fuste in mai toate croiurile si culorile, fiind confectionate din cele mai diverse materiale. Asadar, este o vara a fustelor, fie ele gipsy, creion, balon sau lalea. Nu sunt de trecut cu vederea nici piesele vestimentare „experiment”, respectiv fusta pantalon si cele usor neglijate, cum ar fi fusta conica.

„Se gasesc si se poarta aproape toate tipurile de fuste”
„Fusta poate fi considerata vedeta acestui sezon dintr-un singur motiv (cat se poate de pertinent, insa n.r.): se gasesc si se poarta aproape toate tipurile de croiuri. Multe dintre aceste piese vestimentare – in voga in aceasta vara – se vor regasi si in sezonul toamna-iarna”, ne precizeaza Alin Galatescu, director artistic „Tina R”. Asadar, fiecare doamna poate sa poarte fusta ce considera ca o avantajeaza, ii place si, fara doar si poate, este in pas cu moda. Cu ce modele se iese pe podium in perioada estivala (atat cat se poate vorbi de ea)? „Se poarta fustele cu croi gipsy – adevarate «obsesii» ale romancelor -, dar si cele balon (gogosar-n.r.) ori fustele sub forma de lalea, apropiate de solduri si usor deschise la nivelul genunchilor”, adauga sursa citata. Foarte lungi, lungi, mini ori extrem de scurte – ultimele fiind ingropate in ultimele sezoane -, fustele sunt la mare cautare acum. Aria croiurilor este in extindere, asa ca incep a se face vazute si fustele pantalon care, deocamdata, sunt doar un… experiment. „Pentru ca fusta este o piesa vestimentara atat de purtata, ea intra, de multe ori, si in componenta costumului, astfel ca sacoul combinat cu fusta este in concurenta acerba cu cel cu pantalon. Bine cotata este si fusta purtata cu pulover”, adauga Alin Galatescu.

Fusta defineste cel mai bine tinuta femeilor
Cat despre materialele din care este confectionata piesa vestimentara „vedeta” a acestei veri, avem de-a face cu o paleta cat se poate de larga, aflata in tandem cu libertatea culorilor adoptate. „Sunt realizate din piele, voal, matase, tricotaje – simple sau combinate -, nelipsind dungile si bulinele. Gama cromatica si imprimeurile sunt si ele cat se poate de generoase”, afirma Alin Galatescu. Designerul vestimentar al marcii „Farfalina”, Carmen Serbina, este de parere ca rochia si fusta definesc cel mai bine tinuta feminina. Dar, spre deosebire de destul de pretentioasa rochie, din punctul de vedere al accesoriilor ce i se pot aplica, fusta intra mult mai usor in armonie cu alte piese vestimentare, incaltaminte sau bijuterii. Asadar, daca va place si vi se potriveste, nu ocoliti fusta in acest sezon, pentru ca imbracarea sa este de bun augur.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button